vineri , aprilie 19 2024
Home / Peer-Review

Peer-Review

Toate articolele publicate în revistă vor fi supuse recenzării, pentru a se asigura o cercetare științifică de calitate. Toate articolele primite sunt  trimise unor recenzori care sunt rugați să mențină standardele de calitate ale revistei. Atât recenzorii, cât și autorul/autorii rămân anonimi pe tot parcursul procesului. Fiecare articol este trimis spre recenzare în conformitate cu specialitatea, metodologia și domeniul experienței profesionale a fiecărui recenzor.

Fiecare articol prezentat spre publicare urmează a fi recenzat de către doi recenzori independenți în sistemul double-blind reviewing. Pe baza rapoartelor lor de revizuire, decizia finală îi revine Colegiului de Redacție, care își rezervă dreptul de a respinge manuscrisul. Autorul este notificat cu privire la rezultatul procesului de revizuire nu mai târziu de 4 luni de la data primirii manuscrisului.

În cazul în care examinatorii evaluează documentul pozitiv, textul este returnat autorului împreună cu cerințele pentru modificările care urmează să fie făcute în text. Editorii specifică, de asemenea, un termen limită pentru punerea în aplicare a recomandărilor din rapoartele de revizuire și retrimiterea textului. Autorul este notificat în legătură cu acceptarea versiunii remodelate în termen de o lună de la prezentarea acesteia către editori.

Manuscrisele nu sunt înapoiate autorilor în caz de nepublicare. Colegiul de Redacție își rezervă dreptul de a selecta acele studii și articole care se dovedesc a fi contribuții originale în domeniul cercetării istorice.